Winkelcentra Presikhaaf en Kronenburg krijgen in samenwerking een lokaal servicepunt

Winkelcentra Presikhaaf en Kronenburg krijgen in samenwerking een lokaal servicepunt

Een servicepunt vóór de wijk dóór de wijk met een hoeveelheid aan diensten en services. Dat is het idee achter ‘The Point’, het toekomstige servicehart van winkelcentrum Presikhaaf en Kronenburg. Vanuit een samenwerking tussen ROC Rijn Ijssel, jongerenwerkorganisaties Presikhaaf University, AM Supportteam en eigenaar van beide centra Wereldhave, wordt er gewerkt aan een servicepunt met een zeer sterk sociaal karakter. Naar verwachting zal het servicepunt medio maart 2022 de deuren openen.

Het servicepunt ‘The Point’ combineert veelgevraagde services en diensten op één plek in het centrum. Zo is er een informatiepunt waar bezoekers terecht kunnen voor vragen, kan men er heen om pakketjes op te halen of te verzenden en is tevens het afhaalpunt van bestelplatform Connect erin gevestigd. Daarnaast zijn er verschillende services als een pinautomaat, een OV-oplaadpunt, een fotohokje en men kan hier een oplader, rolstoel of kinderwagen lenen. Maar je kunt er ook simpelweg voor een gezellig koffieklets-momentje naar binnenkomen.

De meest vernieuwende dienst die wordt aangeboden vanuit The Point is de Max Mobiel. De Max Mobiel is een dienst waarbij mensen met een mobiliteitsbeperking die in de wijk wonen voor slechts een €1,00 per rit o.a. van en naar het winkelcentrum gebracht kunnen worden. Maar het tarief geldt ook voor andere ritten binnen de wijk. De Max Mobiel is tot stand gekomen in samenwerking met SWOA.

Sociaal karakter wordt omarmd in Arnhem

De servicepunten zullen bemand en gerund worden door jeugd van jongerenwerkorganisaties Presikhaaf University, AM Support en studenten van Rijn IJssel. Het initiatief komt voort uit de behoefte om de jeugd in beide wijken te helpen in hun ontwikkeling en ze te voorzien van gelijke kansen. De gemeente Arnhem heeft, met de toezegging van diverse subsidies voor dit project, het mogelijk gemaakt om dit uit te kunnen voeren. Asset Manager Mark van Dongen (Wereldhave) is verheugd met de samenwerking: ‘De komst van het servicepunt met een dergelijk sociaal karakter, in samenwerking met onze partners, past perfect in onze strategie voor een beter dagelijks leven. We creëren kansen voor jongeren en studenten uit de wijk en bieden tegelijkertijd gemak en service voor de bezoeker’.

Meer Arnhem nieuws

Maarten