VDZ en Burgers’ Zoo trekken samen op richting eeuwfeest

VDZ en Burgers’ Zoo trekken samen op richting eeuwfeest

Arnhems grootste voetbalvereniging Volharding Doet Zegevieren (VDZ) en Koninklijke Burgers’ Zoo kondigen trots aan dat het Arnhemse dierenpark het hoofdsponsorschap van de jeugdopleiding met minimaal vijf jaar verlengt. In 2026 viert VDZ het honderdjarig jubileum en met het minimaal tot en met het eeuwfeest vastleggen van de huidige hoofdsponsor van alle jeugdelftallen geeft de ambitieuze voetbalvereniging een krachtig signaal af. Beide partijen tekenen vrijdag 10 juni om 14.00 uur het contract voor de grote ruit in Burgers’ Mangrove onder toezicht van de Caribische zeekoeien. 

Sinds 1 juli 2011 is Koninklijke Burgers’ Zoo hoofdsponsor van alle jeugdelftallen van VDZ. Het Arnhemse dierenpark en de Arnhemse voetbalvereniging zijn wijkgenoten. Beide organisaties zijn gevestigd in de wijk Cranevelt in Arnhem-Noord. “Wij voelen ons erg betrokken bij de stad Arnhem en onze eigen wijk Alteveer-Cranevelt, waar veel trouwe abonnementhouders van ons park wonen, waar wij zelf zijn opgegroeid en waar onze kinderen naar school zijn gegaan,” aldus algemeen directeur Alex van Hooff van Burgers’ Zoo. “Voetbalvereniging VDZ dragen wij een warm hart toe en we willen ons graag actief blijven inzetten om kinderen te stimuleren gezond en ontspannen te gaan sporten. Dat is een van de fundamenten in het opleidingsplan van VDZ. Daar zijn wij erg van onder de indruk en wij willen graag bijdragen dat het uitgevoerd kan worden.”

Ambitieuze toekomstplannen VDZ

De nieuwe overeenkomst gaat in per 1 juli 2022 en loopt in ieder geval door tot en met 30 juni 2027. VDZ is trots en enthousiast dat het hoofdsponsorschap van de jeugdopleiding door Koninklijke Burgers’ Zoo met vijf jaar verlengd is. “Burgers’ Zoo is niet alleen een geweldige sponsor, maar ook een trouwe partner. Die past bij de traditie, de locatie en de cultuur van onze vereniging. De samenwerking loopt nu al jaren en dat bevalt ons goed. Door de sponsoring van Burgers’ Zoo kunnen wij onze nieuwe plannen voor de opleiding van de jeugd, de toekomst van onze vereniging, waarmaken. Onze visie op voetbal hebben we vastgelegd in het zogenaamde FUNdament. Hierin staat hoe we de jeugd een brede voetbalopleiding bieden, vanaf de jongste jeugd tot de oudste elftallen: of je nu wat minder talent hebt, of juist meer getalenteerd bent. Iedereen moet dezelfde opleiding kunnen genieten op zijn of haar niveau,” aldus Noud Hooyman, voorzitter van VDZ. 

Meer Arnhem nieuws

Maarten