Vallende sterren deze week te zien

Vallende sterren deze week te zien

In de zomer komt Perseïden met zijn vallende sterren langs. Dat betekend dat er gemiddeld tussen de 12 en 20 vallende sterren per uur langs zullen komen. De snel, helderen en nalichtende sporen zijn populair onder vooral romantische stelletjes.

De afgelopen dagen waren al geregeld vallende sterren te zien door een mix van verschillende meteorenzwermen en losse meteoren. Midden in de nacht waren zo’n 12-20 vallende sterren per uur te zien. Tijdens de pieknacht, van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus zullen ongeveer 12-20 vallende sterren per uur te zien die afkomstig zijn van o.a. de Perseïden. Normaal gesproken zou je 85 vallende sterren per uur zien, echter door de volle maan zijn niet alle vallende sterren goed te zien.

Beste op te kunnen kijken

Het beste moment om te gaan kijk, met de meeste zichtbare vallende sterren, is op 13 augustus tussen 4:00 en 5:00. Er zijn er dan zo’n 20 per uur te zien. Kijk daarbij richting het oosten / noordoosten, dan maak je de beste kans om een vallende ster te zien. Je ziet dan een snel, helder en nalichtend spoor. Lukt het niet om 13 augustus te kijken, kijk dan op 10 augustus om 3:30. Dan zijn er zelfs 22 sterren per uur te zien.

Meer Arnhem nieuws

Maarten