Stadsvilla Sonsbeek neemt De Palatijn over

Stadsvilla Sonsbeek neemt De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlocatie verbreden. De nieuwe eigenaar zette de afgelopen maanden alles op alles om de overname samen met toeleveranciers mogelijk te maken.

Foto: Masha Bakker Matijevic

“Ik voel me bevoorrecht in het mooiste stadspark van Nederland deze twee horecazaken te mogen runnen. Het geeft mij en mijn team nieuwe energie in deze roerige tijd.” vertelt Kees. Dankzij de overname kan Stadsvilla Sonsbeek gasten nu de mogelijkheid bieden de buurlocatie geheel af te huren voor bijvoorbeeld een huwelijksceremonie. Deze optie kon de Stadsvilla tot voor kort niet bieden omdat haar faciliteiten ook dagelijks publiekelijk geopend zijn.

Hotspot

Stadsvilla Sonsbeek werd de afgelopen jaren een hotspot in de Gelderse hoofdstad. Na de aankoop in 2013 stelde Kees Bouwhof de horecagelegenheid zeven dagen per week open voor parkbezoekers door de opening van het Grand Café met terras. Al snel ontstond er een goede samenwerking met De Palatijn, de enige andere horecazaak op de zogeheten Hartjesberg. Toen Henk Willemsen, voormalig eigenaar van De Palatijn, aankondigde met pensioen te gaan was een overname niet meer dan een logische stap voor beide partijen.

Personeel

Stadsvilla Sonsbeek werkt al jaren met een groot team van vaste medewerkers. Door de aankoop van De Palatijn blijft er voldoende werkgelegenheid voor de teams​ van beide horecazaken. Kees Bouwhof: “Ik ben ontzettend blij met onze medewerkers, dankzij de overname kunnen we iedereen ondanks de crisis toch voldoende werkgelegenheid blijven bieden. De overname creëert ook werkgelegenheid voor tenminste 15 nieuwe collega’s.”

Terrastijd

De ondernemer verwacht aankomend seizoen minimaal de terrassen weer te mogen openen voor parkbezoekers. ‘We kijken uit naar een drukke zomer waarin we onze gasten weer mogen verwelkomen. Daarom werken we nu hard aan wat aanpassingen. Wij zijn er straks, als de horeca weer open mag, helemaal klaar voor!”

Meer Arnhem nieuws

van beide horecazaken. Kees Bouwhof: ‘Ik ben ontzettend blij met onze medewerkers, dankzij de overname kunnen we iedereen ondanks de crisis toch voldoende werkgelegenheid blijven bieden. De overname creëert ook werkgelegenheid voor tenminste 15 nieuwe collega’s. ’ Terrastijd De ondernemer verwacht aankomend seizoen minimaal de terrassen weer te mogen openen voor parkbezoekers. ‘We kijken uit naar een drukke zomer waarin we onze gasten weer mogen verwelkomen. Daarom werken we nu hard aan wat aanpassingen. Wij zijn er straks, als de horeca weer open mag, helemaal klaar voor!’.

Maarten