Staatssecretaris Uslu brengt bezoek aan cultureel Arnhem

Staatssecretaris Uslu brengt bezoek aan cultureel Arnhem

De staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu bracht maandag 19 december een werkbezoek aan Arnhem. Van wethouder Cultuur Cathelijne Bouwkamp kreeg ze een rondleiding langs de verschillende culturele initiatieven en instellingen in onze stad.

Het programma stond in het teken van opleiding, talentontwikkeling en culturele gezelschappen die subsidie ontvangen van het Rijk. Er was daarnaast ook aandacht voor de inzet van kunst en cultuur in de ontwikkeling van Arnhem.

Staatssecretaris Gunay Uslu: ‘In Arnhem is cultuur overal om je heen. Wethouder Cathelijne Bouwkamp liet mij vandaag zien hoeveel deze stad heeft te bieden: van kunstvakschool ArtEZ en Huis Oostpool tot het Focus Filmtheater en Theater aan de Rijn. Prachtige locaties, waar ik interessante gesprekken had met studenten, jonge makers en vertegenwoordigers van de verschillende culturele instellingen. Inspirerend om te zien en te horen waar zij mee bezig zijn.’

Cultureel programma

Het programma ging langs verschillende cultuurlocaties in Arnhem. Naast gesprekken over cultuur in Arnhem en de regio was er ook ruimte voor uitvoeringen van verschillende makers.

De dag startte bij ArtEZ University of Arts, waar de staatssecretaris onder andere een rondleiding kreeg en in gesprek ging met studenten en docenten. In Focus Filmtheater ging het vervolgens over het Nationaal Programma Arnhem-Oost en de rol die kunst en cultuur hierin speelt. Er werd een korte film getoond, gevolgd door een gesprek met een aantal jongeren uit de wijk Presikhaaf. Bij Theater Oostpool sprak de staatssecretaris met de directies van Oostpool, Introdans, Phion, Musis- en Stadstheater Arnhem en gedeputeerde Cultuur Peter Drenth over hun samenwerking en activiteiten op het gebied van educatie en inclusie Daarna was er ruimte om achter de schermen te kijken bij een repetitie van Oostpool. Bij Theater aan de Rijn werd de dag afgesloten met een gesprek met makers uit de dans, hiphop, literatuur en muziek uit Arnhem en Nijmegen, en een kijkje bij verschillende performances.

Cathelijne Bouwkamp, wethouder Cultuur: ‘Arnhem is rijk aan cultuur. Onze stad kent vele makers en culturele initiatieven die ook landelijk veel bekendheid genieten. En mede dankzij ArtEZ blijft Arnhem een kweekvijver voor cultureel talent. Ik ben heel blij dat de staatsecretaris van Cultuur en Media de tijd nam voor al het moois wat in Arnhem en de regio gebeurt en gemaakt wordt. Wij zijn trots op onze makers.’

Meer Arnhem nieuws

Maarten