SP ‘kerstborrel gemeenteraad ongepast’

SP ‘kerstborrel gemeenteraad ongepast’

Donderdagavond gingen alle raadsleden, wethouders en burgemeester borrelen om het jaar af te sluiten. Dit gebeurde in een schorsing van 20 minuten tijdens de raadsvergadering. Alleen de SP was hier niet erg blij mee en bleef tijdens de schorsing zitten in de raadszaal. Juist in een periode waar de maatregelen zijn verscherpt door de Omikron variant.

Foto: Twitter Gerrie Elferink

Vol trots schorste burgemeester Marcouch de vergadering van de gemeenteraad voor een heuse kerstborrel en een cadeautje om het jaar af te sluiten. Het cadeautje was een drinkfles met het logo van de gemeente. Tijdens de kerstborrel stonden de raadsleden gezellig binnen 1,5 meter en droegen ze geen mondkapjes. Op een tv scherm stond een knisperende open haard te branden. Vrijwel de gehele raad stond gezellig te borrelen, behalve de SP. Die bleef vol verbazing zitten in de raadszaal. Na terugkomst van de schorsing pakte de frontman van de SP de microfoon en sprak de voorzitter en gemeenteraad aan op het gedrag. “Een kerstfeest, waarbij mensen zonder mondkapje staan. Veel te dicht bij elkaar en de corona-maatregelen niet in acht zijn genomen. Ik vond het niet gepast en begrijp ook niet dat het niet in overleg is gebeurd. Dus wij hebben daar ook niet aan deelgenomen en wij betreuren het dan ook dat dit heeft plaatsgevonden. Wij vinden dat ook richting de horeca die op slot zit niet gepast.” aldus Gerrie Elfrink van SP.

Vol verbazing

Voormalig D66-wethouder Martijn Leisink reageerde stom verbaasd op Twitter: “De scholen zijn dicht. Mijn laatste mentorles heb ik vanochtend online moeten geven. Nu hoor ik het gerucht dat de gemeenteraad van Arnhem gisteren een kerstborrel heeft gehad op het gemeentehuis!” Waarop Raadslid Lea Manders van Arnhem Centraal reageerde “Nou nee, een kerstborrel was het niet. In de pauze van 20 minuten hebben we een glaasje vruchtensap gehad en wat lekkere zoete hapjes. Er was geen sprake van borrels.” Dit gaf bevestiging aan de voormalige wethouder “Dit klinkt mij als een bevestiging. Een glaasje drinken… Lekkere zoete hapjes… Bij ons op school staan nu tientallen pakken chocomel en kerststollen te bederven! Hapjes en drankjes voor kinderen die noodgedwongen thuis zitten. Waarom doet een raad dit 2 dagen na de lockdown?” Ook andere mensen reageerde vol verbazing op de borrel van het stadhuis.

Burgemeester Marcouch die de kerstborrel had georganiseerd als voorzitter gaf geen uitleg aan de SP en melden alleen na de reactie van de SP “uw punt is helder. Waarvan acte”

Meer Arnhem nieuws

Maarten