Schaarsbergen krijgt weekmarkt door inwoners

Schaarsbergen krijgt weekmarkt door inwoners

Na een jarenlange voorbereiding gaat het er echt van komen: donderdag 9 juni 2022 wordt voor de eerste maal de Schaarsberger Markt gehouden. Een weekmarkt niet alleen voor Schaarsbergen maar ook voor omliggende wijken als de Hoogkamp, De Gulden Bodem en Alteveer. Vanwege de zeer centrale ligging, de goede bereikbaarheid en de mogelijkheid van gratis parkeren direct naast de markt, is de verwachting dat de markt ook een regionale functie zal gaan vervullen. De markt gaat van start met onder meer een kaasboer, een koekkraam, een viskar en een notenbar inclusief zuidvruchten. Als de boodschappentassen zijn gevuld is het tijd voor een heerlijke kop koffie aan de mobiele baristobar. Naar verwachting zullen het assortiment en het aantal kramen in de loop van de maanden worden uitgebreid. Locatie: het parkeerterrein van de hockeyclub en de voetbalclub aan de Kemperbergerweg. De Markt zal elke donderdag van 8:00 tot 14:00 open zijn.

Initiatiefnemers Danièle Huikeshoven en Ben Westerhoff zien de toekomst van de markt met vertrouwen tegemoet. Ben Westerhoff: “Het idee is zo’n drie jaar geleden ontstaan bij twee andere Schaarsbergers. Uit een enquête die zij hielden bleek dat er een groot draagvlak was voor een markt: als een plaats om je inkopen te doen maar ook als een ontmoetingsplek. Ongeveer anderhalf jaar geleden hebben Danièle en ik het stokje van ze overgenomen. Het was hard werken en best wel eens zweten maar we zijn er trots op dat het gelukt is. Het was vooral lastig om goeie kramen te vinden. Sinds de coronacrisis zijn markten booming en hoewel de crisis nu achter ons ligt, is de drukte gebleven, horen we van de markt mensen. Zodra de mensen ons eenmaal weten te vinden, verwachten we die drukte ook op Schaarsbergen.”

Officiële opening

De eerste ‘editie’ van de Schaarsberger Markt gaat van start op donderdag 9 juni om 8.00 uur. Om 10.00 uur wordt de markt officieel en op feestelijke wijze geopend door Franka Boudewijn (wijkmanager namens gemeente Arnhem) en Bart Loman (interim-voorzitter Dorpsraad Schaarsbergen).

Meer Arnhem nieuws

Maarten