Route op weg naar werk trapt af in Malburgen

Route op weg naar werk trapt af in Malburgen

Huis vóór de Wijk in Malburgen staat vandaag in het teken van de Route op weg naar werk. Verspreid over de hele dag krijgen mensen uit Malburgen te zien welke mogelijkheden er zijn om aan de slag te gaan. De dag is bedoeld als aftrap voor de Route op weg naar Werk in Malburgen en is een samenwerking tussen het Malburgs BuurtBanenBedrijf, Scalabor, Centrum Activerend Werk, UWV en de gemeente Arnhem. 

Foto: Michel Lammerse Photography

Via www.opwegnaarwerk.nu konden wijkbewoners zich aanmelden voor de Route op weg naar werk-dag. 86 mensen schreven zich voor deze dag in. In anderhalf uur tijd worden alle deelnemers persoonlijk meegenomen door professionals van onder andere Scalabor, Centrum Activerend Werk, Wijkteams en Werk & Inkomen van de gemeente Arnhem. Ook maakten ze kennis met verschillende beroepsgroepen, zoals groen, bouw, zorg, media, schoonmaak en horeca. Het doel van deze hele dag en de route op weg naar werk is mensen in hun eigen wijk op weg helpen naar werk of een andere vorm van actieve deelname aan de maatschappij.

Gebiedsgericht werken

De samenwerking in Route op weg naar werk is een voorbeeld van gebiedsgericht werken van de gemeente op het gebied van werk. Wethouder bestaanszekerheid Mark Lauriks: “Als je een tijd of soms nooit gewerkt hebt, kan de drempel naar een baan enorm hoog zijn. Door het juist dichtbij en laagdrempelig mogelijk te maken om te ontdekken wat je opties zijn, wordt het voor mensen veel makkelijker om de plek te vinden die het beste bij ze past. Geen oerwoud aan regels en formulieren, maar gewoon ergens naar binnen stappen voor een gesprek vanuit vertrouwen en waarbij wordt gekeken naar wat wél kan in plaats van wat niet kan.”

Initiatiefnemer Lars Nieuwenhoff van het Malburgs BuurtBanenBedrijf: “Wij slaan de brug tussen de arbeidsmarkt en mensen die daar nog aan de kant staan. Door deze mensen een steuntje in de rug te geven én door betaald werk in de wijk mogelijk te maken. Of het nu in de schoonmaak, bouw of media is en of het nu een uurtje is of fulltime. We gaan samen in gesprek en stippelen een route uit.”

Meer Gorinchem nieuws

Maarten