Rijnstate Collegetour over Behandeling overgewicht centraal met Eric Hazebroek

Rijnstate Collegetour over Behandeling overgewicht centraal met Eric Hazebroek

De vierde editie van Rijnstate Collegetour ‘Koplopers in de zorg’ staat op de planning. Dit keer is het woord aan hoogleraar en bariatrisch chirurg Eric Hazebroek. Tijdens zijn college neemt hij kijkers mee in zijn vakgebied: voeding en de behandeling van obesitas (overgewicht). Het webinar is online te volgen op woensdag 15 juni, van 19.30 tot 20.15 uur.

Eric Hazebroek is bariatrisch chirurg bij Vitalys en behandelt, samen met zijn collega’s, jaarlijks meer dan 1.500 patiënten met (morbide) obesitas. Als buitengewoon hoogleraar Nutrition & Obesity Treatment aan Wageningen University & Research doet hij zelf onderzoek en begeleidt hij onderzoekers en studenten binnen het onderzoeksthema ‘Voeding & Bariatrie’. Met zijn hoogleraarschap wil Eric twee werelden – medische kennis en kennis van voeding – bij elkaar brengen in de behandelmethoden voor obesitas.

Het wetenschappelijk onderzoek van Eric Hazebroek richt zich op de invloed van voeding bij de behandeling van obesitas. Er worden vaak praktische vragen beantwoord, zoals: welke voedingspatronen ontstaan er na een operatie? Heeft een operatie invloed op smaakvoorkeuren? Zijn er verschillen in hoe snel voedsel door de verkleinde maag gaat, en heeft dit effect op gewichtsverlies? Tijdens zijn college gaat Eric dieper in op de onderzoeken die hij doet.

Rijnstate Collegetour

Rijnstate Collegetour ‘Koplopers in de zorg’ is een serie webinars (45 minuten) voor een breed publiek, waarin de hoogleraren van Rijnstate vertellen over hun vakgebied. In Rijnstate werken zeven hoogleraren, en we zijn er trots op om als topklinisch algemeen ziekenhuis zo veel hoogleraren in huis te hebben. Het bevestigt het innovatieve en wetenschappelijke karakter van ons ziekenhuis. Tijdens de webinars praten de hoogleraren behalve over hun werk ook over wat hen persoonlijk drijft. 

Voor wie?

De webinars zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Ook kunt u tijdens het webinar een vraag stellen aan de hoogleraar.

Aanmelden

Aanmelden kan via onze website: www.rijnstate.nl/collegetour. U ontvangt voorafgaand aan het college een link waarmee u eenvoudig kunt deelnemen aan het webinar.

Meer Gorinchem nieuws

Maarten