Queer Collective Arnhempresenteert zomerprogramma in Focus

Queer Collective Arnhempresenteert zomerprogramma in Focus

Het Arnhemse Queer Collective, dat borrels en feestjes organiseert en bezig is met een eigen queer-café in Arnhem, strijkt in juli en augustus neer in Focus Filmtheater. Het collectief presenteert hier een heerlijk zomerprogramma vol queer-filmklassiekers, een dansfeestje, karaoke, verkleedwedstrijden, en meer!

Op zaterdagavond 8 juli staat Focus vanaf 19:30 uur in het teken van de queerklassieker The Adventures of Priscilla Queen of the Desert, met na de vertoning van de film onder de naam Club Queer een mix van karaoke, dragworkshops, roze cocktails, videokunst op het grote doek en natuurlijk een dansfeestje! Op het dak van Focus zijn in juli en augustus meerdere Queer & Cultavonden met filmklassiekers, verkleedwedstrijden, een bingo en sing-a-long. Te zien zijn The Rocky Horror Picture Show, Hedwig and the Angry Inch, Barbarella en To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar.

Club Queer Q3 – The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

Queer Collective en Focus Filmtheater presenteren op zaterdag 8 juli een speciale avond rond de cultklassieker The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. Stephan Elliots komische en ontroerende roadmovie uit 1994 waarin twee crossdressers en een transseksueel in hun bus (genaamd Priscilla) door de Australische outback rijden. De film viel destijds bij zowel de filmpers als het grote publiek enorm in de smaak, getuige het groot aantal bezoekers en de vele prijzen die de film ten deel viel, waaronder de Oscar voor Beste Kostuumontwerp. Ook de soundtrack – met o.a. nummers van ABBA, ‘I Will Survive’ van Gloria Gaynor en ‘Finally’ van CeCe Peniston als finale – werd een enorme hit.

Na de film (21:20 uur) wordt de tribune aan de kant geschoven voor Club Queer Q3 met DJ’s Janai (Chefs de partie, Dagschotel) en Mirka Chocola. In de foyer kun je je hart ophalen bij de karaoke, Pink Drink bar en is er een dragworkshop.

Queer camping under the stars

In de zomervakantie zijn er elke avond openluchtfilms op het dak van Focus, waarvan vijf avonden binnen het thema Queer & Cult. Queer Collective presenteert hier vier films waar je ontzettend blij van wordt. Omdat queerness gewoon niet vaak genoeg gevierd kan worden. Bij de films verzorgt het collectief een randprogramma met cocktails, verkleedwedstrijden, sing-a-longs en meer.

Programma Queer Collective Arnhem in Focus

za 8 juli 19:30 uur The Adventures of Priscilla, Queen of
the Desert + Club Queer Q3

vr 14 juli 21:20 uur Hedwig and the Angry Inch + voorprogramma
met cocktails en verkleedwedstrijd

vr 28 juli 21:00 uur Barbarella + voorprogramma met cocktails en
verkleedwedstrijd

ma 31 juli 22:00 uur The Rocky Horror Picture Show (alleen film)

vr 11 aug 20:40 uur To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar +
voorprogramma met bingo, cocktails en verkleedwedstrijd

vr 25 aug 20:15 uur The Rocky Horror Picture Show + randprogramma met
cocktails, verkleedwedstrijd en sing-a-long

Meer Arnhem nieuws

Maarten