Pro-Europa partij Volt zet voet aan de grond in Arnhem en Nijmegen

Pro-Europa partij Volt zet voet aan de grond in Arnhem en Nijmegen

De regionale afdeling Arnhem – Nijmegen van de politieke partij Volt heeft een nieuw bestuur. In een regionaal congres heeft een ruime meerderheid van de leden het vertrouwen gegeven aan het huidige kernteam. Daarmee is de regionale oprichting een feit.

Een kandidaten commissie gaat zich nu bezig houden met het selecteren van kandida ten voor eventuele deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. Of Volt daadwerkelijk mee gaat doen in Arnhem en Nijmegen hangt nog af van het programma en organisatie. Merel Kuipers, kersvers benoemde regiolead Arnhem – Nijmegen: “De intentie is er om mee te doen. Het aantal leden is enorm gegroeid. Er is een positieve vibe en er wordt achter de schermen hard gewerkt.” Sinds de succesvolle landelijke verkiezingen, met drie zetels in de Tweede Kamer, is Volt ook de regio Arnhem – Nijmegen als een komeet binnengevlogen. Het verfrissende en verbindende geluid spreekt aan: in drie maanden tijd is het aantal leden in deze regio verviervoudigd, van 150 naar 600 leden.

Volt roept mensen die zich verbonden voelen met de beweging en met de steden Arnhem en Nijmegen dan ook op om mee te denken met het lokale programma. Een van de initiatieven is een digitaal ideeënbord. Hier kunnen inwoners van Arnhem en Nijmegen hun ideeën kwijt en plannen van anderen omhoog of omlaag stemmen. Wie weet zitten daar goede lokale ideeën tussen die Volt uiteindelijk.

Meer Arnhem nieuws

Maarten