Posterverhaal Jaap Robben in maart te lezen in buitenlucht Arnhem en Tilburg, én in boekvorm

Posterverhaal Jaap Robben in maart te lezen in buitenlucht Arnhem en Tilburg, én in boekvorm

Biografie van een Vlieg is een posterverhaal van Jaap Robben dat, al wandelend of fietsend, langs de weg te lezen is. Het verhaal duikt in maart op in de Arnhemse en Tilburgse buitenlucht. Daarnaast is de vertelling vanaf nu in boekvorm te bestellen bij Uitgeverij Loopvis. 

Foto: Studio Schulte Schultz

Biografie van een Vlieg is een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid, voor jong en oud. Elk hoofdstuk beschrijft een dag uit het leven van de hoofdpersoon: een immer enthousiaste vlieg die vriendschap sluit met een pedante buizerd en volop geniet van het leven. Hoe kort het ook is. 

Jaap Robben

Jaap Robben schreef dit verhaal najaar 2020 in opdracht van De Nieuwe Oost I Wintertuin. Omdat het jaarlijkse Wintertuinfestival vanwege corona niet door kon gaan, werden de posterplekken, die normaal gesproken het evenement aankondigen, gebruikt voor een vertelling. Biografie van een Vlieg werd in 2020 met veel enthousiasme ontvangen in Nijmegen en Leeuwarden en krijgt daarom dit vervolg in 2021. Biografie van een Vlieg is op maat gemaakt voor deze tijd. Nu theaters, popzalen en bibliotheken nog steeds dicht zitten, wordt het podium met dit posterproject naar de buitenlucht verschoven. De lezers gaan op eigen gelegenheid op pad, en volgen op 25 posters het leven van de Vlieg. Met deze nieuwe en bijzondere vorm van publiceren vormt de stad het decor voor een verhaal en worden inwoners lezers.

Het verhaal is daarnaast vanaf nu ook verkrijgbaar in boekvorm, met illustraties van Paul Faassen. Dit prentenboekje voor alle leeftijden is te bestellen via de website van Uitgeverij Loopvis. 

6 t/m 21 maart – posterroute Arnhem, als onderdeel van Nieuwe Types
9 t/m 16 maart – posterroute Tilburg, als onderdeel van TILT

Meer Arnhem nieuws

Maarten