Politie houdt gewapende man aan op Arnhem Centraal

Politie houdt gewapende man aan op Arnhem Centraal

Zondag 31 juli hebben drie agenten op Arnhem Centraal een gewapend persoon aangehouden. Er kwamen meerdere verontrustende meldingen binnen bij de meldkamer dat er een persoon in de trein zou zitten, die een vuurwapen bij zich zou hebben. Dit was ook door meerdere personen gezien. Melders spraken over een lang wapen.

Foto: Politie

Nadat het kogelwerende vest was aangetrokken, gingen de agenten richting het spoor. De trein kwam aan en zagen de verdachte bij de deur staan. Hij had een vuurwapen in zijn handen, op dat moment was het onbekend of het een echt of nep vuurwapen was. De verdachte werd met getrokken wapens benaderd. De verdachte werkte niet mee, waarna snel geschakeld werd naar de taser. Met het nodige verzet werd de verdachte aangehouden. Het wapen bleek, zoals je ziet, nep te zijn. Dit kon de politie op een afstand niet zien, vandaar dat de casus aangevlogen wordt als een ‘echt’ vuurwapen.

Getuigen gezocht

Heb je beelden van het incident of ben je getuige geweest in de trein? Bel met 0900-8844. Onder referentienummer: 2022348950.

Meer Arnhem nieuws

Maarten