Parade der kampioenen zondag 9 oktober centrum Arnhem

Parade der kampioenen zondag 9 oktober centrum Arnhem

Het World Living Statues festival is ontstaan in Arnhem. In 13 edities heeft het festival meer dan 2 miljoen bezoekers naar Arnhem getrokken. Het wereldkampioenschap is dit jaar verhuisd naar Alkmaar. Maar Arnhem: krijgt iets bijzonders! 

Op zondag 9 oktober komen 25 kampioenen naar Arnhem Centrum. Om met de grote en imposante paradetrein door de stad te rijden en daarna een aantal uren acte de présence te geven. 25 Wereldkampioenen, Nederlands kampioen of kampioenen van grote vooraanstaande internationale festivals zijn speciaal overgekomen. Kortom: de crème de la crème, de beste van de beste levende standbeelden, doen Arnhem aan een week voorafgaand aan de wereldkampioenschappen in Alkmaar dat op 15 en 16 oktober gaat plaatsvinden. Organisator Robin Hagen is zeer gelukkig dat de gemeente Arnhem hem gevraagd heeft Arnhem dit jaar niet te vergeten en met een onderdeel van het festival Arnhem aan te doen. 

Hagen is zich voor 2024 aan het voorbereiden om met zijn festival de oversteek naar de USA te maken. Voor oktober 2024 heeft hij een optie op een prachtig park aan zee genomen in Miami Beach. Begin 2023 gaat hij trachten dit rond te maken. Waar het festival in 2023 plaats gaat vinden is nog niet duidelijk. De plannen om naar Hongarije te gaan in het kader van culturele hoofdstad Europa zijn op het laatste moment helaas afgebroken. Misschien weer in Alkmaar. Of toch Arnhem? Arnhem was de eerste stad ter wereld waar een straattheaterfestival met alleen maar Living Statues plaatsvond. In navolging van de successen in Arnhem zijn er nu tientallen grootschalige festivals met Living Statues. Maar er is maar 1 World Living Statues festival!

Parade der Kampioenen
Zondag 9 oktober
13:00 tot 17:00 uur
Centrum Arnhem

Meer info: www.worldlivingstatues.nl

Meer Arnhem nieuws

Maarten