Oplevering appartementen in Parkpaviljoen Wilgenvliet

Oplevering appartementen in Parkpaviljoen Wilgenvliet

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Giesbers Ontwikkelen en Bouwen hebben deze week het laatste appartement in het plan Parkpaviljoen Wilgenvliet in Arnhem opgeleverd. Met de oplevering van dit plan heeft Arnhem er 33 koopappartementen en 33 huurappartementen voor de middenhuur bij. De huurappartementen zijn aangekocht door het BPD Woningfonds. Parkpaviljoen Wilgenvliet ligt in nieuwbouwwijk Schuytgraaf in de buurt Wilgenvliet en is omgeven door een park en water. Het ontwerp is van Weusten Liedenbaum Architecten uit Arnhem. Afgelopen dinsdag hebben de bewoners met elkaar kennis gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de openbare buitenruimte rondom de appartementen.

Parkpaviljoen Wilgenvliet bestaat in totaal uit 66 appartementen verdeeld over twee gebouwen. Naast 33 koopappartementen zijn er 33 huurappartementen gerealiseerd die worden verhuurd door BPD Woningfonds. Dit fonds richt zich op de verhuur van betaalbare en duurzame nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen. Alle appartementen hebben drie of vier kamers en een eigen buitenruimte. Het plan is ontworpen door Weusten Liedenbaum Architecten en gebouwd door Giesbers Ontwikkelen en Bouwen.

Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “Op deze plek in Schuytgraaf hebben wij lange tijd met de gemeente Arnhem gewerkt aan het haalbaar krijgen van een invulling met appartementen. Het opleveren van dit prachtige ensemble aan gebouwen met duurzame en betaalbare appartementen is het resultaat van dit intensieve traject.” Arné van Haver, assetmanager bij BPD Woningfonds, vult aan: “Het doel van BPD Woningfonds is duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen te realiseren voor middeninkomens en dat is in Parkpaviljoen Wilgenvliet uitstekend gelukt. We zijn trots dat 33 ruime én betaalbare woningen zijn opgeleverd aan deze enthousiaste huurdersgroep.”

Duurzaam wonen 

Wonen in Parkpaviljoen Wilgenvliet is een duurzame oplossing op meerdere fronten. De woonpaviljoens zijn omgeven door een park en gelegen aan het water, de natuur wordt geholpen met nestkasten voor vogels en vleermuizen in het buitenmetselwerk en rondom de woonpaviljoens worden wilgen aangeplant; kortom er is volop ruimte voor flora en fauna. Verder is in het project gekozen voor duurzame energie en daardoor een zo laag mogelijk energieverbruik, onder meer door de aanleg van stadsverwarming, zonnepanelen, uitstekende isolatie, goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat en vloerverwarming. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een gezondere leefomgeving en een lagere energierekening. John de Beijer, directeur bij Giesbers Ontwikkelen en Bouwen: “We zijn er trots op een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling en het haalbaar maken van deze duurzame appartementen voor de beoogde doelgroepen. Samen met BPD hebben we wederom een hoge kwaliteit weten te realiseren en daarmee veel toekomstwaarde voor de kopers en voor BPD Woningfonds.”

Meer Arnhem nieuws

Maarten