Op stap met de motor in regio Arnhem

Op stap met de motor in regio Arnhem

Arnhem ligt perfect gesitueerd om allerlei kanten op te kunnen. Je kunt niet alleen in alle windrichtingen rijden om Nederland te ontdekken op de motor, je kunt ook in Duitsland terechtkomen als je daar zin in zou hebben. Arnhem als uitvalsbasis kiezen is in ieder geval altijd een goed idee, want in de stad zelf is voldoende te beleven. Dit kan het bijvoorbeeld ook een geschikte plek maken voor wat meerdaagse reizen waarbij je steeds aan het einde van de dag terugkeert naar je standplaats in deze stad. In ieder geval zijn dan de volgende routes aan te raden om eens te ondernemen als liefhebber.

Rondje om Arnhem (112 km)

Wie het gebied voor het eerst verkent, hoeft niet eens heel ver weg om al allerlei prachtige wegen en een fijne omgeving tegen te komen. Een rondje om de stad Arnhem zelf is al voldoende. Neem dit niet te letterlijk en maak er wel een wat ruimer rondje van. Dat brengt je bijvoorbeeld langs plaatsen zoals Huissen, Duiven en Renkum. Natuurlijk is dit rondje ook nog wat groter te maken als je wat meer tijd op de motor wilt doorbrengen. Dan pak je bijvoorbeeld Elst, Zevenaar en Velp er ook nog lekker bij. Je hoeft nergens ook maar een stukje snelweg tegen te komen en kan lekker in eigen tempo op de motor door de omgeving toeren. Zorg dat je motor en accessoires in goede staat zijn. Denk bij accessoires niet alleen aan motorkleding en/of bijvoorbeeld handschoenen, maar ook aan je motorhelm. Koop altijd een helm met een keurmerk, bijvoorbeeld deze HJC helmen.

Veluwe en IJssel route (176 km)

De meer bekendere route in dit gebied is natuurlijk de Veluwe en IJssel route . Dat is ook niet voor niets, want het gebied de Veluwe en de rivier de IJssel spelen een belangrijke rol in de aantrekkelijkheid van deze omgeving. De startplaats is Arnhem, maar onderweg komen al snel de meer bekende kenmerken van Nederland zoals Posbank en Achterhoek voorbij. De route beperkt zich, zoals de naam al doet vermoeden niet alleen tot Gelderland, maar neemt ook een stukje Overijssel mee alvorens weer teruggekeerd wordt naar de provincie van Arnhem. Het is mogelijk om deze gehele route te doen zonder snelweg, bijvoorbeeld door ook de terugweg via de Posbank te doen. Wie echter eerder terug wil keren kan altijd een andere keuze maken.

Kan je nog een goed motorslot gebruiken? Op Onlinesloten.nl vind je ART gekeurde sloten die voldoen aan de eisen van verzekeraars.

Gelderland route (230 km)

Een route die ook veel bekendheid heeft vergaard door de jaren heen, is de Gelderland route, Deze is in twee varianten te doen, van Nijmegen naar Arnhem, of juist omgekeerd. Hoewel de steden nagenoeg naast elkaar liggen, is er met een flinke lus zomaar een tocht van 230 kilometer van te maken waarbij je alles wat deze provincie te bieden heeft te zien zal krijgen. Dat betekent dus ook wel dat je er een goede dag voor uit mag trekken, maar dat is natuurlijk meer dan de moeite waard om te doen.

Meer Arnhem nieuws

Maarten