Oostpool, Introdans, Phion en Musis & Stadstheater Arnhem bundelen hun artistieke krachten voor een theatrale kleurexplosie

Oostpool, Introdans, Phion en Musis & Stadstheater Arnhem bundelen hun artistieke krachten voor een theatrale kleurexplosie

Oostpool, Introdans, Phion en Musis & Stadstheater Arnhem bundelen na het succes van Kogelvis opnieuw hun krachten. Samen brengen zij een groots en hallucinant theaterspektakel: Midzomernachtsdroom. De beroemde Shakespeareklassieker in een volledig nieuwe uitvoering met acteurs, dansers en musici op het toneel.

Bij Midzomernachtsdroom kan het publiek rekenen op meer dan 35 performers op het toneel: acteurs van Toneelgroep Oostpool, dansers van Introdans en musici van Phion. Samen brengen zij een actuele Shakespeare vol kleur, uitbundigheid en humor.

Verbod op slapen

De romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt zich af in het Athene, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al 30 jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde.

Een verleidelijke, eigenzinnige en energieke show

Met deze ontmoeting tussen de drie disciplines – onder regie van Daria Bukvić, met de muzikale leiding in handen van Joris Nassenstein en choreografie van Regina van Berkel – wordt Midzomernachtsdroomeen onvergetelijke avond voor theater-, dans-, muziekliefhebbers en nieuw publiek.

“In deze vreemde tijd verlangen we enorm naar feestelijkheid en fysiek contact en dat is precies wat Midzomernachtsdroom brengt: een orgastische explosie van kleur en uitbundigheid. Samen vieren we de kracht en het genot van liefde, aanraking, kunst en verbeelding.” | Daria Bukvić

Lauwersgrachtalliantie

Introdans, Oostpool, Phion en Musis & Stadstheater Arnhem zijn verenigd in de Lauwersgrachtalliantie. De instellingen werken hierbinnen samen aan kruisbestuiving op artistiek, productioneel en marketinggebied. Na het veelgeprezen Kogelvis uit 2018 is Midzomernachtsdroom de tweede productie die de partners van de Lauwersgrachtalliantie met elkaar initiëren.

Meer Arnhem nieuws 

Maarten