ONE Festival strijkt neer op Papendal tijdens Zomervreugde Festiva

ONE Festival strijkt neer op Papendal tijdens Zomervreugde Festiva

ONE Festival, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation, wordt dit jaar speciaal voor 18+ers met diabetes type 1 op 11 & 12 juni groots georganiseerd op Papendal. Dit bijzondere festival wordt tegelijkertijd gehouden met Zomervreugde Festival, welke voor de tweede keer terugkeert op het paradijselijke Papendal. 

Dit unieke festival wordt speciaal georganiseerd voor 18+ers met diabetes type 1. Door het organiseren van een tweedaags festival, voor maximaal 150 personen, kun je op een unieke manier de aandacht vestigen op jongvolwassen zijn met diabetes. Bas van de Goor, directeur Bas van de Goor Foundation: “Wij vinden het ontzettend belangrijk dat we op een leuke en sportieve manier mensen met diabetes in beweging krijgen. Een festival als deze, én nu de combinatie met Zomervreugde en de UCI BMX Racing World Cup wedstrijden, zorgt ervoor dat plezier voorop staat en we met elkaar op een inspirerende wijze de impact van diabetes bespreken.” 

Het is een logische stap om ONE Festival op Papendal te organiseren, gezien de Bas van de Goor Foundation al jaren gevestigd is op Papendal. Daarnaast is Bas van de Goor, als voormalig topsporter, thuis op het terrein van Papendal. “ONE Festival, gecombineerd met Zomervreugde is een mooie manier van samenwerken. Het is een totaal belevenis waar iedereen welkom is.”, aldus Van de Goor. 

Tijdens het tweedaagse ONE Festival kunnen bezoekers verschillende activiteiten doen zoals een cocktailworkshop of dansworkshop, maar ook sportieve clinics zoals BMX of handboogschieten. Daarnaast worden er diverse sessies georganiseerd rondom het thema diabetes. En wil de festivalbezoeker ’s avonds dansen? Dat kan een terrein verder bij het Zomervreugde Festival! Er wordt overnacht op het terrein van Papendal bij het ONE Festival. Bezoekers van het ONE Festival hebben op beide dagen gratis toegang tot Zomervreugde Festival en de UCI BMX Racing World Cup.  

Zomervreugde Festival 
Na de euforische editie van vorig jaar keert Zomervreugde terug op 11 & 12 juni. Deze editie beloofd nog grootser te worden dan die van vorige zomer. De line-up is reeds bekend gemaakt en niemand minder dan Antoon, Bizzey, Broederliefde, Eats Everything, Luuk van Dijk, Planetary Assault Systems en Tabitha zullen het podium betreden. Dit muziekfestival met R&B/hiphop, house, latin en disco is voor een breed publiek toegankelijk en zal van grote meerwaarde zijn op het sportieve en inspirerende ONE Festival. Laurens van Waardenburg, manager evenementen Papendal: “Ik vind het prachtig om te zien dat wij met Zomervreugde op Papendal, een platform kunnen zijn voor jongeren met diabetes, waarin uitgaan en het bezoeken van een festival een belangrijk onderdeel is van de levensfase waarin zij nu zitten.” 

Aanmelden voor ONE Festival? Ga naar https://www.bvdgf.org/event/one-festival-2022 

Meer Arnhem nieuws

Maarten