No Social Waste haalt ruim 45.000 euro op om dagbestedingsplekken te kunnen realiseren

No Social Waste haalt ruim 45.000 euro op om dagbestedingsplekken te kunnen realiseren

De Arnhemse onderneming No Social Waste is een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow om nieuwe dagbestedingsplekken te kunnen realiseren. In hun vestigingen midden in de stad bieden ze leerwerktrajecten aan voor mensen die lastiger meekomen in de maatschappij. Met de financiering willen ze het bedrijf verder uitbreiden en versterken. Binnen 4 weken is er al ruim 45.000 euro opgehaald, het uiteindelijke doel is om de 70.000 euro te bereiken.

No Social Waste is in 2022 opgericht door Joost de Vries, vanuit zijn doelstelling om talent niet te verspillen, maar er juist in te investeren. De ondernemer nam vijf jaar geleden de duurzame cadeauwinkel WAAR Arnhem over en besloot dit onlangs aan te vullen met een horecagedeelte: het No Social Waste Café. Hier bieden ze leertrajecten aan voor mensen die lastiger meekomen in de maatschappij, dit traject wil de Vries nu verder uitbreiden: ‘“Afgelopen september 2022 hebben we de eerste stap gezet om uit te breiden. Dit willen we doen omdat we elke dag zien hoe waanzinnig veel impact een traject werkplek of baan op iemands leven kan hebben.”

Crowdfunding

Om deze uitbreiding te financieren is een crowdfunding gestart. Binnen 4 weken is er al ruim 45.000 euro opgehaald. Hiermee is het minimale doelbedrag behaald. Maar om naast het opzetten van een extra dagbestedingswerklocatie ook te kunnen investeren in zaken als de aanschaf van apparatuur om mee te werken moet uiteindelijk het maximale doelbedrag van 70.000 euro worden behaald. “Prachtig om te zien hoeveel deze campagne losmaakt qua reacties van investeerders, hun vertrouwen en bedragen“, aldus de Vries.

De crowdfunding is een lening, het bedrag geïnvesteerde bedrag wordt in 5 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 2%. Er kan nog geïnvesteerd worden tot 7 februari 2023 of tot het maximale doelbedrag is bereikt.

Meer Arnhem nieuws

Maarten