Nieuwe asfaltlaag bij Arnhem Centraal

Nieuwe asfaltlaag bij Arnhem Centraal

De busbaan en het Stationsplein bij Arnhem Centraal krijgen nieuw asfalt. Dit gebeurt in de eerste 3 weekenden van juli: 2 tot 4 juli, 9 tot 11 juli en 16 tot 18 juli. De werkzaamheden duren steeds van zaterdag 01:00 uur tot maandag 05:00 uur.

Tijdens de werkzaamheden zijn het Stationsplein en de busbaan afgesloten voor verkeer. Bussen rijden voor Hotel Haarhuis langs. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de oversteek van het Nieuwe Plein en het Willemsplein.

Het werk gebeurt tijdens 3 weekeinden in juli:

  • 1e weekend: van zaterdag 2 juli 01.00 uur tot maandag 4 juli 05.00 uur.
  • 2e weekend: van zaterdag 9 juli 01.00 uur tot maandag 11 juli 05.00 uur.
  • 3e weekend: van zaterdag 16 juli 01.00 uur tot maandag 18 juli 05.00 uur.

Er wordt ook ’s nachts gewerkt. Dan worden detectielussen (de zwarte draden in de weg voor een stoplicht) aangelegd en lijnen op het asfalt gemaakt. Tijdens het werk zijn de busbaan en het Stationsplein afgesloten voor verkeer. De bussen rijden voor hotel Haarhuis langs. Het werkgebied Stationsplein staat op de afbeelding weergegeven:

Een plattegrond met het werkgebied van het Stationsplein en de busbaan.

Het werkgebied bij het Stationsplein en de busbaan.

Voetgangers en fietsers

De oversteek bij het verkeerslicht van het Stationsplein wordt afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen langs het werkgebied via de oversteek van het Nieuwe Plein en het Willemsplein.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden kunnen bussen tijdelijk vanaf andere haltes vertrekken. Kijk voor actuele vervoersinformatie op www.breng.nl.

Hinder

Werk aan de weg brengt overlast met zich mee. We doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. We hopen op uw begrip. U kunt hinder ondervinden in de vorm van geluidsoverlast en minder goede bereikbaarheid.

Weersomstandigheden

Het werk is afhankelijk van het weer. Mochten de weersomstandigheden slecht zijn, dan kunnen de werkzaamheden uitlopen. Dan zal er ook in het laatste weekeinde van juli worden gewerkt.

Meer Gorinchem nieuws

Maarten