Minister Ingrid van Engelshoven aanwezig bij testvoorstelling in Stadstheater Arnhem

Minister Ingrid van Engelshoven aanwezig bij testvoorstelling in Stadstheater Arnhem

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) is op woensdag 14 april aanwezig geweest in het Stadstheater in Arnhem. Zij bezocht ’s avonds de try out voorstelling van WENDE in het kader van de pilot Testen voor toegang. Ook sprak ze met medewerkers en artiesten om geïnformeerd te worden hoe deze pilot van voorstellingen wordt ervaren.

Foto: Flickr – G20 Argentina

Musis & Stadstheater Arnhem is drie avonden open voor publiek. Tijdens WEERZIEN op 13, 14 en 15 april 2021 is er in het Stadstheater weer live dans en muziektheater te beleven. Tijdens een drietal topvoorstellingen van de huisgezelschappen Introdans en Toneelgroep Oostpool in een coproductie met WENDE kan publiek weer even live van cultuur genieten.  Samen met 42 andere VSCD theaters en concertzalen maakt Musis & Stadstheater Arnhem van 13 t/m 21 april 2021 deel uit van de door de ministeries van OCW, VWS en EZK geïnitieerde pilot met snel testen. De organisatie en medewerkers zijn blij dat ze weer even open mogen en dat ze bij kunnen dragen aan een veilig bezoek nu en in de toekomst. Het animo onder het publiek voor kaartjes is groot. De voorstellingen in het Stadstheater zijn uitverkocht. Ook landelijk is er bij de theaters veel animo. De pilot is o.a. bedoeld om te onderzoeken of het publiek bereid is om onder deze condities podia te bezoeken. Alle reacties worden meegenomen in de evaluatie.

Musis & Stadstheater

Musis & Stadstheater Arnhem verbindt Arnhem met de rijkdom van kunst en cultuur, want cultuur maakt gelukkig! In onze twee huizen vertellen wij al meer dan 150 jaar oude en nieuwe verhalen: door muziek, theater en dans. We koesteren onze geschiedenis: Musis is de oudste actieve concertzaal van Nederland. We omarmen ook het nieuwe, actuele en diverse programma, gemaakt door gevestigde en jonge creatieve makers. Kunst en cultuur zijn altijd in beweging, daarom verleggen ook wij voortdurend onze grenzen. Zo formuleren kunst en cultuur in onze huizen een antwoord op de actualiteit. Musis & Stadstheater verbindt zich met thuisstad Arnhem door bijzondere samenwerkingen die leiden tot een breed programma voor een breed publiek.

Meer Arnhem nieuws

Maarten