Introdans danst de familievoorstelling Confetti

Introdans danst de familievoorstelling Confetti

Met Confetti presenteert Introdans een kleurrijk palet aan dans: van hiphop tot klassiek. Het gezelschap viert een seizoen lang een gouden feest, want Introdans bestaat 50 jaar. De feestelijke familievoorstelling Confetti is tot en met juni 2022 te zien in de theaters. Je mag zijn wie je bent is de overkoepelende boodschap, met twee klassieke choreografieën van Nederlands beroemdste choreograaf Hans van Manen, een spetterend ballet van Karole Armitage en nieuw werk van bewegingskunstenaar Ruben Chi.

Hiphop-choreograaf Ruben Chi heeft een heel eigen danstaal. Met deze nieuwe creatie gaat hij op zoek naar de raakvlakken tussen verschillende dansvormen. Chi speelt in SUN met licht en donker en neemt hiervoor de kleuren van de zon als uitgangspunt: zwart en goud. Zijn inspiratiebron voor het ballet is de muzikaliteit en de geraffineerde eenvoud uit de werken van grootmeester Hans van Manen. Met SUN breekt hij uit de kaders van de hiphop, zonder de essentie van authenticiteit en eigen-wijsheid te verliezen.

Rave

Voormalig ballerina van de punk -Karole Armitage- choreografeerde Rave na de aanslagen op 11 september 2001 in New York. Het is een werk waar de overlevings- en scheppingsdrift vanaf spat. Ze combineert verschillende danstechnieken: voguing, capoeira, wushu (Chinese krijgskunst) en ballettechniek. De 24 bodypainted dansers razen in een spectaculair kleurenbombardement over het toneel. Karole Armitage is bekend van haar videoclips voor Michael Jackson en Madonna, waaronder de hit Vogue.

Hans van Manen

Op het programma van Confetti staan ook twee klassiekers van Hans van Manen, Polish Pieces en In the Future. Zonder twijfel is Polish Pieces een van de bruisendste en kleurrijkste werken van Hans van Manen. Op de krachtige muziek van Górecki laat de maestro twaalf dansers in felgekleurde tunieken in steeds wisselende combinaties en in een fantastisch helder lijnenspel het toneel bestormen. Bij In the Future spelen de kostuums van Keso Dekker – van voren groen, van achteren rood – een belangrijke rol. Ze benadrukken het sublieme spel van kleuren en lichamen op stimulerende, jazzy muziek van David Byrne.

50 jaar Introdans – Een gouden jubileumseizoen 2021/22

Introdans viert samen met het publiek van september 2021 t/m juni 2022 zijn gouden jubileum. Al 50 jaar enthousiasmeert het moderne dansgezelschap zoveel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken het repertoire dat op wereldberoemde podia gepresenteerd wordt. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit de kunst verbindt Introdans mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht.

Meer Arnhem nieuws

Maarten