Het nieuwe uittenue: met trots, voor Theo Bos

Het nieuwe uittenue: met trots, voor Theo Bos

Vervuld van trots presenteert Vitesse het uittenue voor het seizoen 2023|2024. Het witte shirt met gele en zwarte details is een eerbetoon aan ‘Mister Vitesse’, Theo Bos. Voor altijd in onze gedachten, voor altijd onze nummer 4.

Foto: Vitesse media

Ruim vijf maanden geleden, op 28 februari, was het exact tien jaar geleden dat Theo Bos op veel te vroege leeftijd overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Mister Vitesse blijft echter voor altijd voortleven in ons geel-zwarte hart. Elke Vitessenaar weet namelijk hoe groot Theo Bos was, is en zal blijven. Daarom herdenken we het clubicoon jaarlijks bij de traditionele ‘Nummer 4-wedstrijd’, staat er een borstbeeld van Theo Bos voor de trainingsaccommodatie op Papendal en is de Zuid-tribune naar de iconische nummer 4 vernoemd.

Eervolle details

Het nieuwe uittenue is een ode aan Theo Bos. Niet voor niets is het witte ontwerp grotendeels geïnspireerd door het shirt van het seizoen 1988|1989, waarin Theo Bos zich met Vitesse tot kampioen van de Eerste Divisie wist te kronen. Bovendien wordt het eerbetoon aan het icoon uit Geitenkamp versterkt door fraaie details op het shirt. Zo bevindt de tekst ‘Voor altijd onze nummer 4’ zich op de kraag, bevat de rug een speciaal Mister Vitesse-embleem (inclusief beeltenis van Theo Bos) en is ‘Theo Bos, 1965-2013’ terug te vinden in de nek van het shirt. In het rugnummer is ten slotte een portretfoto van Theo Bos verwerkt, inclusief een subtiele weergave van het nummer 4.

Geitenkamp

Voor de presentatie van het nieuwe uittenue was er geen mooiere plek te bedenken dan Geitenkamp, de plek waar Theo Bos opgroeide. In de Arnhemse volkswijk poseerden diverse inwoners vol trots met het Vitesse-shirt. Op het trainingskamp in het Oostenrijkse Tirol straalden ondertussen Nicolas Isimat-Mirin, Melle Meulensteen en Amine Boutrah in het gloednieuwe shirt.

Historie als inspiratie

Het nieuwe uittenue is geïnspireerd door twee Vitesse-shirts waarin Theo Bos op de voor hem zo kenmerkende wijze heeft geschitterd: die van het kampioensjaar 1988|1989 en die van het seizoen 1994|1995. Het tricot heeft echter ook wel wat weg van het tenue in het seizoen 2015|2016. Dat was tevens een wit shirt, met een geel-zwart, verticaal lijnenspel.

Scoort het nieuwe uittenue!

Het nieuwe uittenue is op zondag 30 juli direct verkrijgbaar, bij de Vitesse Fandag en in de nieuwe webshop. Vanaf donderdag 3 augustus is het tenue ook aan te schaffen bij de Vitesse Fanshop in GelreDome.

Support Casper op kindershirts

Voor de juniormaten geldt uiteraard weer dat ‘Support Casper’ op de borst van het shirt prijkt. Met oog op het thema van het uittenue is dat ditmaal extra speciaal. Support Casper is een campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK), waarvan Casper van Eijck de initiatiefnemer is. Van Eijck was niet alleen de behandelend arts van Theo Bos, maar had ook een speciale band met Mister Vitesse.

Meer Arnhem nieuws

Maarten