Hechtere samenwerking BNO en OPA

Hechtere samenwerking BNO en OPA

Ondernemers hebben het zwaar, en ook de creatieve en culturele sector gaat gebukt onder de langdurige coronamaatregelen. Zo zagen zelfstandige ontwerpers zonder personeel hun jaaromzet in 2020 dalen met gemiddeld 21 procent.

De uitzonderlijke omstandigheden van afgelopen jaar dwongen ontwerpers ertoe zich van hun meest flexibele en creatieve kant te laten zien. Maar meer dan ooit bewees zich het bestaan van een veerkrachtige en professionele designcommunity. Uitgaand van het ‘samen sterker’-principe slaan de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Ontwerp Platform Arnhem OPA dan ook de handen ineen, en gaan intensiever samenwerken.

Regionale kansen en landelijk bereik

De samenwerking levert voor zowel de ontwerpers en bureaus binnen de BNO, als voor de bij OPA aangesloten ontwerpers, diverse voordelen op. Voor die laatste groep zijn de expertise, de diensten en het netwerk van de BNO van grote toegevoegde waarde. Denk aan modelcontracten, juridisch en zakelijk advies op maat, specifieke trainingen, netwerkactiviteiten, landelijk podium en bereik. Voor de BNO betekent een hechtere samenwerking met deze actieve ontwerperscommunity een kans om zichtbaarder en van nog meer waarde te kunnen zijn voor in het oosten gevestigde ontwerpers.

De komende tijd profiteren alle leden van de BNO mee van het mooie OPA-programma, live of online. Andersom worden de in Arnhem en omstreken gevestigde ontwerpers zichtbaarder voor en door de BNO. De twee organisaties verwachten dan ook dat iedereen hiervan de vruchten gaat plukken, en kijken uit naar een mooie samenwerking.

Meer Arnhem nieuws

Maarten