GroenLinks, VVD en PvdA gooien D66 uit de coalitie

GroenLinks, VVD en PvdA gooien D66 uit de coalitie

GroenLinks, VVD en PvdA hebben besloten om de samenwerking met D66 te beëindigen. Reden hiervoor is dat een constructieve samenwerking niet mogelijk blijkt volgens de drie partijen.

Na de door D66 gesteunde motie van wantrouwen vorige week richting de PvdA-wethouder hebben GL, VVD en PvdA besloten om D66 uit de coalitie te gooien. De motie van wantrouwen was ontstaan nadat de PvdA-wethouder Louwers en VVD-wethouder van Dellen bewust een rapport over discriminatie binnen het stadhuis in de kast hadden gehouden voor de raad. “Het is de vaak negatieve toon en houding, waar geen vertrouwen uit spreekt. Deze negatieve houding past niet in een constructieve samenwerking binnen een coalitie. Het is pijnlijk dat het ondanks eerdere afspraken niet is gelukt tot een goede samenwerking met D66 te komen.” laten de drie fracties weten.

Al eerder is er de coalitie uit elkaar gevallen. Toen stapte GL en PvdA uit de partij. Uiteindelijk probeerde de vier fracties het opnieuw, nadat de raad erom vroeg. Nu gaan de fracties in gesprek met andere partijen binnen de gemeenteraad voor het laatste jaar.

Meer Arnhem nieuws

Maarten