Geslaagde kick-off luidt nieuwe start Vitesse United in

Geslaagde kick-off luidt nieuwe start Vitesse United in

Afgelopen zondag (26 februari) heeft Vitesse Betrokken een feestelijke kick-off georganiseerd, om de nieuwste editie van Vitesse United af te trappen en de reeds behaalde resultaten te vieren. Dit deed de maatschappelijke stichting samen met gemeente Arnhem en de omliggende gemeenten Zevenaar, Westervoort, Duiven, Overbetuwe en Rheden. Voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse vs Ajax werd ook de samenwerkingsovereenkomst getekend, waardoor het Vitesse United-programma in maart officieel in deze gemeentes zal starten.

Foto: Vitesse Media

Afgelopen jaar is het Maatschappelijke Diensttijd-programma Vitesse United van start gegaan. Hierin werden negentig jongeren uit de gemeente Arnhem begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling. Zij werden in samenspraak met onderwijs- en welzijnsorganisaties geselecteerd voor deelname aan het 16-weekse programma. Het traject behelst een combinatie van verschillende activiteiten. De deelnemers sporten met elkaar, ontdekken elkaars kwaliteiten en talenten en voeren diverse workshops uit. Ook nemen de jongeren een kijkje in het werkveld, waar ze door middel van buurtbijdragen iets terugdoen voor de maatschappij.

Kick-off

Een aantal succesverhalen uit de vorige edities van Vitesse United kwam aan bod tijdens de officiële aftrap in GelreDome. Veel aandacht ging bijvoorbeeld uit naar de mooie video waarin Waleed aan Vitesse-speler Million Manhoef toonde hoe hij tijdens het programma zijn droom wist te vinden. Gedurende de kick-off droegen de Vitesse United-deelnemers hun steentje bij aan de organisatie van de bijeenkomst. De jongeren hielpen met de hospitality, maar maakten bijvoorbeeld ook een praatje met de genodigden. ISK-leerlingen Mike en Ahmed gaven zelfs een korte presentatie, waarin zij vertelden wat zij geleerd hebben. Ze stonden er ondanks hun taalachterstand en benoemden het programma zelfs als een hoogtepunt in hun leven. MVO-manager Kevin Janssen van Vitesse Betrokken ging bij de bijeenkomst uitgebreid in op de drijfveren, structuur en ambities van Vitesse United en de grote passie waarmee het programma wordt gedraaid. Het feit dat er de komende drie jaar maar liefst 220 jongeren op jaarbasis begeleid zullen worden bij Vitesse United, vervult Janssen en de rest van Vitesse Betrokken met trots. Zo zet de stichting mooie stappen, ook buiten de grenzen van de eigen gemeente.

Samen vooruit

Aan het einde van de bijeenkomst werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door wethouders Mark Lauriks (Wethouder Arnhem), Jan Willem Derksen (Wethouder gemeente Westervoort), Ronald ter Hoeven (Wethouder gemeente Rheden), Wijnte Hol (Wethouder gemeente Overtbetuwe), Stef Bijl (Wethouder Zevenaar), Arthur Boone (Wethouder gemeente Zevenaar) en Johannes Goossen (Wehouder gemeente Duiven). Ondanks het nipte verlies van Vitesse tegen Ajax was het een zeer geslaagde middag, waarin Vitesse Betrokken haar partners heeft samengebracht. Dat onderstreept eens te meer de integrale aanpak, waarmee Vitesse United ook de meeste impact kan hebben. Door samen te komen en het programma tastbaar te maken is er weer een nieuwe stap gezet om kansgelijkheid te maximaliseren bij jongeren in en rondom Arnhem.

Meer Arnhem nieuws

Maarten