Gelredome krijgt kleurvlakken voor herkenbaarheid

Gelredome krijgt kleurvlakken voor herkenbaarheid

Om het Arnhemse stadion toegankelijk te maken, krijgt het stadion kleuren aan de onderzijde van het stadion. Ook aan de binnenkant van het stadion komen de herkenbare kleuren terug, zodat bezoekers weet waar ze moeten zijn. Zo komen er gekleurden vlakken tot aan de promonade. De eigenaar heeft voor de kleuren geel, zwart, rood en groen gekozen voor de herkenbaarheid. Hiermee hoop de eigenaar het stadion ook toegankelijk te maken voor mensen die moeite hebben met het lezen van de Nederlandse taal.

De onderzijde van de Gelredome krijgt kleurvlakken tot aan de promonade (het verkoop gedeelte van eten en drinken. De eigenaren hebben hiervoor een omgevingsvergunning aangevraagd bij de Gemeente. Zo willen ze de westzijde een gele kleur geven, de noodzijde een zwarte kleur, de Oostzijde een rode kleur en de zuidzijde een groene kleur. Naast de buitenzijde zullen ook alle stoelen in het desbetreffende gedeelte dezelfde kleur krijgen als de vloer van de promonade.

Volgens de vergunning wil de eigenaar het toegankelijk maken voor analfabeten, anderstalige en mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen makkelijk gewezen worden naar de kleuren. Hierdoor is het makkelijker voor hen om te weten waar ze naar toe moeten gaan.

Of de gemeente uiteindelijk toestemming gaat geven voor deze 1 april grap is natuurlijk niet bekend. Daarnaast verwachten wij ook niet dat Vitesse blij zal zijn met het kleurenpatroon van NEC.

Meer Arnhem nieuws

Maarten