Drie autisme gespecialiseerde zorginstelling onder de naam ‘Jados’

Drie autisme gespecialiseerde zorginstelling onder de naam ‘Jados’

Stumass, Capito Wonen en IVA gaan gezamenlijk verder als Jados. Een nieuwe naam voor een organisatie die mensen met de diagnose autisme begeleidt die extra hulp kunnen gebruiken bij studie, werk, zelfstandig wonen of een zinvolle invulling van het leven. De organisaties werkten al langere tijd samen wat vorig jaar resulteerde in een formele juridische fusie. Vanaf nu treedt men ook onder één naam naar buiten.

De afgelopen 10 jaar hebben de afzonderlijke organisaties hun strepen in de wereld van autisme verdiend. Door de focus op autisme en de specifieke levensfases werk en studie werd begeleiding zeer specialistisch ingezet met mooie resultaten. Door de grote vraag uit heel Nederland naar de gespecialiseerde begeleiding, openden er in steeds meer steden in Nederland één of meerdere Stumass, Capito Wonen of IVA locaties.

Jados

De laatste jaren werkten Stumass, Capito Wonen en IVA al steeds meer samen. Onder meer door de intreding van de Wmo richtten ze gezamenlijk stichting Jados op. Een belangrijke stap in de samenwerking met gemeenten. Steeds meer cliënten wisten de weg naar een van de drie organisaties te vinden. Mede door de veranderende visie op autisme bij Jados en haar dochterorganisaties. Een visie waarbij de mens en niet het autisme centraal staat en gekeken wordt naar de mogelijkheden om te ontwikkelen en niet naar autisme als een stoornis.

Krachten bundelen

De juridisch samenwerking werd vorig jaar bekrachtigd. Vanaf nu treedt Jados ook als één gezicht naar buiten met de livegang van een compleet nieuwe website als aftrap. Jados hoopt door het bundelen van de krachten nog meer te kunnen beteken voor mensen met autisme. Waardoor zij uiteindelijk als vanzelfsprekend deel kunnen nemen aan de maatschappij.

Meer Arnhem nieuws

Maarten