Def Rhymz start rechtszaak tegen eigenaar Def de Chef

Def Rhymz start rechtszaak tegen eigenaar Def de Chef

De eigenaar ‘van het in 2020’ geopende Surinaamse eethuis Def de Chef kan binnenkort een rechtszaak verwachten vanuit rapper Def Rhymz. De rapper gaat een procedure starten voor het misbruiken van zijn naam en beeldmerk. Het Surinaamse eethuis is te vinden aan de Hommelseweg in Arnhem.

Foto: IHVA

Al langer speelde de rapper met het idee om een Surinaams eethuis te openen. Vanwege de drukte van de rapper, is dat toen niet gelukt. Door COVID-19 ging de rapper met het idee weer aan de slag. Def Rhymz besprak het idee met zijn toenmalige en beginnend manager Sidney Baard. Ook nam de rapper zijn toenmalige manager mee om in diverse horecagelegenheden de kwaliteit te proeven, die hij graag wilde hebben in zijn zaak. ”Ik ben een perfectionist, ik wil het pas doen als alles klopt” laat Def Rhymz weten. “Ik ging mij meer bezighouden met mijn idee uitwerken en was vastberaden een zaak te openen”.

Achter de rug

Achter de rug om van Def Rhymz huurde zijn toenmalige manager de zaak aan de Hommelseweg. “Wij hebben meerdere panden bezocht, echter kreeg ik pas na de bezichtiging van de Hommelseweg te horen van Sidney dat het pand al door hem was gehuurd.” vertelt de rapper. “Ik vind Arnhem een hele leuke stad maar ik vind de locatie niet geweldig; ik zou niet voor deze locatie hebben gekozen. Sidney zei dat alles goed zou komen en dat het zou gaan lopen.”

Def Rhymz heeft meerdere malen geprobeerd de gemaakte afspraken over Def de Chef op papier te krijgen. “Daarnaast heb ik toen al meerdere malen gevraagd onze afspraken op papier te zetten. Ondertussen nam ik zelfs zelfs een filmpje op met mijn vriend Steven Kazan. Toen de opening kwam en ik nog steeds van het kastje naar de muur werd gestuurd door inmiddels 100% eigenaar en aandeelhouder Cees Baard ben ik gestopt met vragen, heb ik Sidney als manager ontslagen en heb ik advocaat Mr. Hueting van Elmers Hueting Advocaten uit Rotterdam benaderd” vertelt Def Rhymz.

Misleid

“Mr. Hueting heeft Cees Baard aangeschreven en dat is een langdradig proces geworden mede omdat ik langdurig in het ziekenhuis lag vanwege een infectie. Ik ben sinds dinsdag weer thuis en nog steeds herstellende maar de maat is nu vol. Het ergste vind ik dat mensen denken dat ze iets bij mij kopen en dat er ook wordt gedaan alsof ik elk moment daar kan zijn; ze hebben in feite het publiek van Arnhem misleid. Laat de rechter maar beslissen of Cees en Sidney Baard een Surinaams restaurant kunnen starten met mijn idee, mijn naam (Def de Chef) en beeldmerk (koksmuts met skibril).” aldus de rapper.

De redactie heeft geen contact kunnen krijgen met de familie Baard voor een reactie. Wel heeft de redactie inzichten gekregen in correspondentie tussen Def Rhymz en familie Baard. Indien de redactie in de toekomst een reactie krijgt van de familie Baard, zal deze gepubliceerd worden.

Meer Arnhem nieuws

Maarten