Arnhemse jongeren roepen op om wapens in te leveren

Arnhemse jongeren roepen op om wapens in te leveren

Tien Arnhemse jongeren zijn opgestaan voor alle jongeren in hun stad met een uitnodigende boodschap: ‘Maak van deze stad een plek waar onze jongeren kunnen shinen, maak de stad trots door je wapens in te leveren.’ De oproep van de jongeren aan de stad is vanaf afgelopen vrijdag te zien in op onder meer de social media kanalen van de gemeente Arnhem.

Foto: Gemeente Arnhem

De jongeren dragen in een korte film de boodschap ook uit met een shirt waarop staat: Make my City Proud en #ArnhemSpirit, met een afbeelding van de iconische John Frostbrug en de kleuren die aan Arnhem verbonden zijn: het blauw en maroon rood van de Airborne. 

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Dit zijn trotsmakende toekomstmakers die de boodschap ‘Make my City Proud’ belichamen met een Arnhemse spirit door op te staan en een vuist te maken tegen alles waardoor een kansrijke toekomst van jongeren in de steel kan knakken.’ Het antwoord, aldus burgemeester Marcouch: ‘Een langjarige investering in het leven in deze wijken – met goed wonen, onderwijs en werk, en zeker ook met veiligheid. Zonder komt ontwikkelen en leren nauwelijks van de grond. Daar draagt deze wapeninleveractie aan bij, want ik heb grote zorgen over het toenemende aantal incidenten met wapens, én bovenal de trend onder jongeren met een mes of ander wapen – daarom mijn oproep: deel deze belangwekkende boodschap van onze jongeren, grijp niet naar de schijnveiligheid van een wapen, maar kies voor een eerlijke toekomst. Nu is de kans: lever je wapen in.’

Meer Arnhem nieuws

Maarten