Arnhemse Afro Bros releasen kerst-track met Snoop Dogg en Raff Pylon

Arnhemse Afro Bros releasen kerst-track met Snoop Dogg en Raff Pylon

Afro Bros, het Nederlandse DJ/producers duo met een Latin Grammy op zak, lanceert samen met de Canadese singer songwriter Raff Pylon en Snoop Dogg een Latin remake van de track “California Christmas” op het label van YahYah Music. Een Latin dance track om de feestdagen mee in te gaan. De wereldwijde kerst-banger met niemand minder dan Snoop Dogg, de Braziliaanse superster Leo Santana en de Latin R&B artiest GioBulla is vanaf vandaag hier te beluisteren. 

Foto: Afro Bros

Giordano Ashruf en Rashid Badloe, beter bekend als de Afro Bros, werden benaderd door Raff Pylon en Snoop Dogg met het verzoek om “California Christmas” in een nieuw jasje steken. Het duo ging gelijk aan de slag en verzorgde de sound van hun kenmerkende “Booty Beats” stijl, waarmee Afro Bros eerder hits wist te scoren met onder andere David Guetta, Major Lazer en Daddy Yankee. “California Christmas” wordt ‘international Christmas’ met invloeden uit Brazilië, de Dominicaanse Republiek, Amerika en Nederland in een mix van up beat reggaeton, pop en dancehall in drie verschillende talen (Engels, Spaans en Portugees). 

Miljoenen streams

De mannen uit Arnhem braken in 2016 internationaal door met het catchy nummer “18 plus” en zitten sindsdien in de lift. Ze (co)produceerden de hits “Energie” en “Come Again” van Ronnie Flex, Frenna en Boef en voor Major Lazer het nummer “Sua Cara”. In 2019 releaste Afro Bros de hit single “Instagram” met Dimitry Vegas & Like Mike, David Guetta, Daddy Yankee en Natti Natashi, die inmiddels meer dan 250 miljoen Spotify streams telt. Met 2 biljoen views op YouTube, meer dan 900 miljoen streams op Spotify en een Latin Grammy nominatie is het nummer “X” van Nicky Jam & J Balvin veruit de grootste door Afro Bros geproduceerde hit. 

Miljoenendeal

Afro Bros tekende vorig jaar mei een miljoenendeal met het Amerikaanse UMPG Latin. In datzelfde corona jaar bouwde het duo in Arnhem zeven studio’s waar ze jong talent managen en een kans geven in de muziekwereld. En er ligt nog meer moois in het verschiet, na een tournee door Colombia in december gaat Afro Bros door met internationale samenwerkingen met David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike en Akon.

Meer Arnhem nieuws

Maarten