Airborne Museum schenkt opbrengsten Tweede Kerstdag aan Stichting United we Stand

Airborne Museum schenkt opbrengsten Tweede Kerstdag aan Stichting United we Stand

Het Airborne Museum heeft besloten de opbrengsten uit museumbezoek op Tweede Kerstdag te schenken aan Stichting United we Stand. Deze stichting levert humanitaire inspanningen ten behoeve van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

De Slag om Arnhem staat centraal in het Airborne Museum. In de geest van de solidariteit en wederopbouw die de regio na de oorlog kenmerkte, heeft het museum besloten om op Tweede Kerstdag een bijdrage te leveren aan de humanitaire inspanningen voor Oekraïne. Stichting United we Stand is actief op diverse terreinen, waaronder onderwijs, gezondheidszorg en humanitaire hulp. Dit doet de stichting onder andere door het leveren van voedsel, noodhulppakketten en warme kleding aan (kinder)ziekenhuizen en verpleegtehuizen. United we Stand werkt nauw samen met lokale hulporganisaties in de regio van Lviv, Charkov, Krakau en in de Donbas.

Directeur van het Airborne Museum, Ronnie Weijers benadrukte het belang van solidariteit en herinnering: “De geschiedenis heeft ons, juist hier in de omgeving, de waarde van compassie en samenwerking in tijden van nood geleerd. Door de opbrengsten van ons museumbezoek op Tweede Kerstdag te schenken aan Stichting United we Stand, proberen we deze waarden in de praktijk te brengen. Solidariteit met de oorlogsslachtoffers in Oekraïne blijft helaas hard nodig.” Het Airborne Museum nodigt het publiek uit om op Tweede Kerstdag een bijdrage te leveren door een bezoek te brengen aan het museum en zo de steun aan Stichting United we Stand te vergroten. Meer informatie over Stichting United we Stand is beschikbaar op hun website.

Airborne Museum Hartenstein

De Slag om Arnhem, onderdeel van Operatie Market Garden, heeft grote impact gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In het Airborne Museum vertellen we het verhaal van de Slag om Arnhem. Het Airborne Museum is gevestigd in Villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britten in september 1944. In het museum doorloop je stap voor stap de Slag om Arnhem, luister je naar de aangrijpende verhalen van Britse, Duitse en Poolse militairen en maak je kennis met burgers en hun bijzondere getuigenissen. 

Airborne Museum at the Bridge

Airborne Museum at the Bridge is de museale dependance van het Airborne Museum at Hartenstein in Arnhem. Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne Museum at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Airborne Museum at the Bridge is gratis te bezoeken.

Meer Arnhem nieuws

Maarten